Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Räikkönen: Menni vagy maradni? F1, vagy WRC?


Räikkönen körül egyre több pletyka üti fel a fejét. Hol folytatja, marad-e a rally-ban vagy visszatér régi sikerei színhelyére, az F1-be?

Lassan nincs olyan autós sorozat, amivel ne hoznák szóba, tengeren, innen és túl. Láthatóan jól érzi magát a rally világában, több derű ült ki az arcára, mint a Forma-1-ben bármikor.

Mi szól a rally mellett és ellen? Menni vagy maradni, ez itt a kérdés?

Menni!

Miután első szezonjában elég hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő a WRC világában, felvetődhet a kérdés, érdemes-e maradni? Igaz, pontszerző helyeivel a lapok címoldalára került, de bukásaival szintén. Az elvégzett munkához képest nem is keres valami jól és mire felér az elejébe, az is évekig tartó hosszú folyamat. Miután annyi hibát sem engedhet meg magának, mint az F1-ben, egy sokkal precízebb vezetési stílusra kell átállni, ami a jelek szerint hol sikerül, hol nem. A szerelési, javítási munkák is a versenyzőkre maradnak, nincs az etapon személyzet, mely kiszolgálná, amihez az F1-ben úgy hozzászokott. Feküdni a porban a kocsi alatt, hát kell ez Kiminek? Akit az F1-ben olykor még a versenymérnökének rövid üzenetei is zavartak, mit kell kiállnia egy gyorsaságin, amikor folyamatosan beszélnek hozzá?

Maradni!

Miután gyerekkori álma volt a rally, ez talán az egyik legfőbb érv a maradás mellett. Mint minden sportban, a tanulás évekig tartó folyamat, az első szezon a tapasztalatszerzésé. Az első szezont még kiforratlan itinerrel kezdik, ez az idők folyamán sokat finomodik, és több segítséget nyújt. A szakaszok még ismeretlenek számára, de jövőre ez már nem így lesz. Ahogy az autók is változni fognak, minden páros új technikát kap, kis szerencsével Kiminek az új gép még jobban is feküdhet, mint az idei. A precízebb vezetési stílus elsajátítása is egy kihívás, a többi mellett, ami plusz motivációt adhat számára. A rally emberközelibb is és Kiminek láthatóan jólesett kitörni a paddock zárt világából. Érdeklődést mutat iránta a Ford gyári alakulata. Mi ez ha nem egy újabb érv a folytatás mellett? A szakaszon változnak, több kihívást jelentenek. Visszatérni a viszonylag monoton körözgetéshez, ezek után kinek lenne hangulata?

Kimi belekóstolt egy másik világba és tetszik is neki, amit ott talált. Akár marad, akár távozik a rally világából, már így is sporttörténelmet írt pontszerző helyezéseivel és az eddigi egyetlen szakaszgyőzelmével is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.