Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Peter Sauber szembeszállt Markóval Räikkönen szerződtetéséértA Red Bull számára a Formula-1-es szereplés remek reklámlehetőség, a globális nézőszámok révén a cég üzenete több tízmillió sportszerető emberhez jut el. Az energiaital-gyártó nagyfőnöke, Dietrich Mateschitz számos üzletben van jelen, ezért nem tud elegendő időt fordítani a Formula-1-re. A salzburgi szakember emiatt a korábbi F1-es pilótát és Le Mans-i győztest (1971), Helmut Markót bízta meg az autósporttal kapcsolatos feladatok felügyeletével.

"A Red Bull Racingnél és Toro Rossónál is Markóé az utolsó szó." – vélekedik a háromszoros bajnok, Niki Lauda.

A Motorsport Aktuell értesülései szerint az sem véletlen, hogy a cég Sebastian Vettelre épít. A fiatal német pilóta 14 esztendősen került a Red Bull táborába, és azóta szoros kapcsolatban áll Markóval, aki végig nagy gondot fordított Vettel fejlődésére.

A svájci hetilap úgy tudja, hogy Marko nemcsak a versenyzőkkel folytatott tárgyalások során ragaszkodik az elképzeléseihez, az üzleti ügyekben szintén. 2000-ben emiatt hiúsult meg a Sauber csapat részleges megvásárlása, ugyanis Marko ragaszkodott ahhoz, hogy őt illesse meg az utolsó szó joga, Peter Sauber azonban nem akart ilyen egyezséget kötni.

Az osztrák szakember azt szorgalmazta, hogy a kedvezőbb áron elérhető Enrique Bernoldit ültessék az autóba, Peter Sauber azonban nem kért ebből, és Kimi Räikkönent szerződtette a helyére, mivel már ekkor felismerte a finn pilóta tehetségét. A többi már történelem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.