Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kimi a fényben Bolgár rally

2010.07.18

Ahogy minden futam után, a Bulgár-ralit követően is megörvendeztet minket Kimi Räikkönen csapata egy különleges videóval. Képek egy versenyről, amelyek nemcsak a ralis tanulásának egy újabb állomása, hanem az első aszfaltos világbajnoki futama.


Kimi Räikkönen a negyedik szakaszig igazán meggyőzően autózott a Bulgár-ralin, az abszolút negyedik helyen állt, ám akkor elnézett egy féktávot és az árokba repültek. Másnap folytathatták a versenyt és végül a 26.-ról a 11. helyre zárkóztak fel a Citroën C4 WRC-vel.

"Hibáztunk pénteken, ez a jó helyünk elvesztésébe került. Úgy vélem, normál körülmények között, a hiba nélkül, lehettünk volna ötödikek. A szerelők kijavították az autót, szóval tegnap és ma versenyezhettünk, amivel sok tapasztalatot szereztünk" - mondta még vasárnap a finn.


"A legfontosabb az volt, hogy hozzászokjak az autó vezetéséhez aszfalton, ami nyilvánvalóan egészen más, mint egy Forma-1-es autóé. Egy kissé kényelmesebben éreztem magam aszfalton, mint murván, de a rali még mindig teljesen más sport és nagyon sokat kell még tanulnunk" - tette hozzá Räikkönen.

"Persze ez egy új verseny volt mindenki számára, de tapasztalatok birtokában nem volt olyan nehéz. Még mindig tanuljuk az itinert és a vezetést - de az idő múlásával mindig közelebb kerülünk."